Archives for Prindërimi

7 MITE PER SHTATZANINE QE NUK JANE TE VERTETA

Para praktikuesve të mjekësisë, shkencës moderne dhe internetit, gratë mësuan për shtatzëninë nga njohuritë e dhëna nga brezat e vjetër. Tani, këto besime kolektive njihen si përralla ‘të grave të vjetra’ dhe shumë nëna të ardhshme ende u kërkojnë atyre udhëzime nga parashikimi gjinor deri te nxitja e lindjes. Disa nga këto mite janë provuar të jenë të vërteta, ndërsa të tjerët nuk kanë prova shkencore. Ne mbledhëm disa tregime të zakonshme të grave të vjetra për shtatzëninë dhe hulumtuam nëse ka ndonjë provë shkencore për t’i mbështetur ato. Ja çfarë gjetëm … JU MUND TE GJENI GJININE NGA MADHËSIA E BARKUT
Read More

Pikat kryesore të bebes tuaj: Nga goditja e parë në hapat e parë

Nuk ka asgjë më të bukur për një prind për herë të parë sesa herën e parë që fëmija i tyre bën diçka, të madhe apo të vogël! Nëse kjo diçka përfshin shkelm, zvarritje, ecje, bisedë, buzëqeshje apo të qeshur! Asgjë nuk është më e rëndësishme për prindërit sesa të dëshmoni për piketat e para të foshnjës së tyre! Ne kemi përpiluar një listë të pikave më të mëdha të foshnjave, së bashku me kohën kur mund të presësh t’i përjetosh ato! Lexoni dhe mos humbisni kurrë momentet më të rëndësishme të foshnjës tuaj!   Pikat kryesore të foshnjës suaj: Tremujori i parë
Read More

Categories: Foshnjet, Foshnjet, Foshnjet, Foshnjet, and Foshnjet.

Ha për të dy: Një dietë e shëndetshme për nënën dhe fëmijën

Mbajtja e dietës së shëndetshme në kohën e shtatzënisë është me rëndësi të madhe, sepse tani e tutje do të hani për të dy! Gjatë kësaj kohe trupi Juaj ka nevojë për lëndë ushqimore shtesë, vitamina dhe minerale. Por kjo nuk është justifikim  që ju të ngopeni me çokollatë dhe karamele!  Shprehitë e këqija ushqimore dhe  mbipesha mund të shtojnë rrezikun e zhvillimit të  diabetit gestacional, të ndërlikimeve në kohën e shtatzënisë ose lindjes dhe madje të ndikojnë negativisht në zhvillimin e fetusit. Prandaj, zgjedhja e një diete të shëndetshme dhe me vlerë të lartë ushqyese   gjatë shtatzënisë  është me
Read More

Categories: Jam shtatëzënë, Jam shtatëzënë, Jam shtatëzënë, Jam shtatëzënë, Jam shtatëzënë, Jam shtatëzënë, and Këshilla dhe sugjerime.

NGA FEKONDIMI DERI NË LINDJE: TRE FAZAT E SHTATZËNISË


Read More

Categories: Gjatë pritjes, Gjatë pritjes, Gjatë pritjes, Gjatë pritjes, Gjatë pritjes, KATEGORITË, KATEGORITË, KATEGORITË, KATEGORITË, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Këshilla dhe sugjerime, KATEGORITË, Përpiqen të fekondohen, Përpiqen të fekondohen, Adoleshentët, Këshilla dhe sugjerime, TEMAT, Përpiqen të fekondohen, and Gjatë pritjes.
Translation Priorities: Optional, Optional, Optional, Optional, Optional, and Optional.

8 GJËRA QE NUK I DINIT PËR BINJAKËT

Në kohërat e disa fiseve të lashta afrikane, binjakët shiheshin si një shpirt i vetëm me dy trupa. Nëse njëri vdes, tjetri nuk do të mbijetojë. Edhe pse tani ne e dimë që ky fakt nuk është i vërtetë – ka ende diçka kaq mbresëlënëse për binjakët dhe fëmijët e tjerë të shumëfishtë. Nëse dëshironi të mësoni disa fakte interesante shkencore për binjakët, lexoni më poshtë: 1. TË JESH SHTATZËNË ME DY FETUSE NUK DO TË THOTË QË JANË BINJAKË Ekziston një gjendje jashtëzakonisht e rrallë e quajtur si “mbivendosje ose superfetim” ku një grua shtatzënë vazhdon të ovulojë dhe
Read More

Categories: KATEGORITË, Prindërimi, Prindërimi, Prindërimi, Prindërimi, Prindërimi, Prindërimi, Prindërimi, Prindërimi, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.